Greška
  • Nije uspjelo učitavanje XML datoteke
  • http://vodici-medjugorje.com/templates/sj_decou/templateDetails.xml
  • XML: failed to load external entity "http://vodici-medjugorje.com/templates/sj_decou/templateDetails.xml"
Velj 01, 2014

 

- Svete Mise se ne slave u pansionima, hotelima, na brdu ili u bilo kojem drugom prostoru koji nema odobrenje od mjesnog biskupa. Samo Župni ured je ovlašten za primanje masovnog okupljanja. Euharistijsko klanjanje nije dopušteno izvan Župne crkve.

- Svi liturgijski blagoslovi i sakramenti se daju u crkvi u dogovoru sa župnim osobljem, a svećenici koji imaju ovlasti ispovijedaju samo u crkvi ili pored crkve.

- Molimo vas da ne dopustite lažne vjerske običaje ili svećenike bez svećeničkih ovlasti, kao i laike bez odobrenja da polažu ruke na vas u svrhu obraćenja, te da vam uzimaju novac za takva djela.

- Bez znanja Župnog ureda nitko ne smije skupljati bilo kakve milodare, niti organizirati humanitarne akcije. Obratite pažnju na nekatoličke skupine koje pokušavaju širiti svoje ideje u Međugorju.

- Molimo vas da ne koristite zvučnike oko crkve i na brdima, da poštujete tišinu molitvenih prostora i da ne ometaju druge hodočasnike ili župljane u toku trajanja Misa na drugim jezicima.

Kontaktirajte nas

  • 88266, Medjugorje bb, BiH
  • +387 (0)36 653 316 (Info)

Kontakt forma

O nama

Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje čine ljudi koji su posebnom izobrazbom postali vodiči hodočasnika kako bi hodočasnicima iz cijeloga svijeta pomogli u upoznavanju i boljem razumijevanju događaja u ovome posebnome mjestu.